Dr Tick-Tack CROATIAN Mini leaflet  the doctor & patient Smartphone App


Dr Tick-Tack je aplikacija koja je razvijena kako bi pomogla liječnicima tijekom liječena pacijenata koji govore neki strani jezik. Aplikacija je proširena kako bi omogućila pacijentima komunicirati učinkovito i detaljno s liječnicima i medicinskim sestrama koji ne govore njihov jezik. Sav materijal u aplikaciji  kreiran je na 30 jezika uključujući kineski, japanski, arapski, armenski i uzbečki.                                     

Bilo tko da živi u inozemstvu, ili je na godišnjem u inozemstvu ili ima medicinskih potreba, ili je uključen u neku nezgodu, može opisati svoj problem na svom materinskom jeziku i u isto vrijeme može vidjeti taj isti prijevod na bilo kojem jeziku.


Pacijenti mogu kreirati svoju cjelovitu povijest bolesti na svom jeziku i u isto vrijeme je dobiti automatski na bilo kojem od 30 jezika. Ovo štedi vrijeme liječniku i nudi bolje razumijevanje pacijenta. Nemojte čekati da vam se dogodi nezgoda ili se osjećate loše- pripremite svoju povijest bolesti prije putovanja.

 
Aplikacija se sastoji od stvari koje liječnici i pacijenti trebaju reći jedni drugima; opisati probleme, pitati pitanja, dati odgovore i ponuditi savjete. Ova aplikacija nudi stotine rečenica, prošireni rječnik s nazivima bolesti i dijelovima tijela, bezbrojnim medicinskim izrazima i frazama korisnim u stvaranju povijesti bolesti.

 

Redovno ažuriranje bit će dostupno kako bi se nadogradila aplikacija na glavni izvor medicinskih riječi koje povećavaju vještine i učinkovitost liječnika i medicinskih sestara, pomaže pacijentima brže liječenje i povećava samopouzdanje putnika.


Korisnici biraju svoj materinski jezik i ciljani jezik. Onda utipkavaju na svom pametnom telefonu ili tabletu ključnu riječ koju trebaju, kao što su: srce, pluća, trbuh, gležanj, uganuti, jaki bolovi, svrab, itd. Aplikacija pokreće sve rečenice koje sadržavaju tu riječ. Korisnik pomakne stranicu prema dolje i bira rečenicu koju želi. Rečenica se pojavljuje na materinskom jeziku i ciljanom jeziku. Možete nadograđivati rečenice upotrebom zasebnih fraza.


Možete jednostavno prikazati jednu rečenicu i pokazati je liječniku ili pacijentu da je pročita Ili možete kreirati tekst s puno rečenica. Odabranu rečenicu možete poslati mailom dalje.